Nakon jako dugo vremena OŠ Bisag ponovno je sudjelovala u Školi stvaralaštva „Novigradsko proljeće“. Taj sedmodnevni radionički program sa zajedničkom temom u svim radionicama osmišljen je za iznimno motivirane i potencijalno darovite učenike, a trajao je od 29. ožujka do 5. travnja. Ove godine tema je bila putovanje.
Među 340 odabranih učenika i 44 hospitanata sudjelovale su i naše učenice 7. razreda Antonija Derifaj i Tena Posilović te učenica 8. razreda Maša God. Njihova pratiteljica bila je učiteljice Likovne kulture Jožice Butko.
Antonija je sudjelovala u Slikarsko-scenografskoj radionici, Tena u Scenskoj, Maša u radionici Izrada slikovnice, a učiteljica Butko u Keramičarskoj radionici.
Naše učenice vješto su se snašle u radionicama koje su se odvijale dvokratno u terminu od 9:00 do 12:15 i od 16:00 do 19:00, a svaka večer bila im je organizirana i iznimno zabavna.
U nastavku možete pročitati i dojmove sudionica:
Tena:
Novigradsko proljeće bilo je predivno iskustvo! Bilo je puno zabave, plesa i smijeha, a najljepše od svega bilo je druženje s prijateljima i upoznavanje novih ljudi. Svaki dan bio je ispunjen kreativnošću i veseljem. Večernji programi bili su zanimljivi, a studenti koji su ih vodili dragi i zabavni. Sudjelovala sam u Scenskoj radionici, naučila puno novoga i uživala u svakoj sekundi. Toliko mi je bilo lijepo da mi je želja ponovno ići tamo.“
Antonija:
„Novigradsko proljeće odlično je i nezaboravno iskustvo na koje svi trebaju otići. Sudjelovala sam u Slikarsko-scenografskoj radionici koja je bila jako zanimljiva. Voditelji i studenti bili su nam podrška i poticali nas u svemu. Večernji programi bili su također zanimljivi kao i završetak Škole. Cijeli tjedan bio je ispunjen i nije nam bilo dosadno. Bilo je puno zanimljivih aktivnosti i nadam se da ću imati priliku opet otići tamo.“
Maša:
„Meni je bilo odlično na Novigradskom proljeću i lijepo sam se zabavila. Naročito su mi bili zabavni večernji programi kao pidžama party, disko i večernji bingo. Studenti Domagoj i Damijan jedni su od najboljih ljudi koje sam upoznala… uz nove prijatelje. Iako je bilo mnogo dobrih stvari, meni je ipak najdraža hrana koju smo imali za doručak, ručak i večeru (naročito pizza i tjestenina). Sve u svemu, bilo mi je odlično!“







