preskoči na sadržaj
Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 1. do 4. RAZREDA


Poštovani roditelji,

kao što ste već upoznati iz medija, prema zaključku Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja o Mjerama za pokretanje ekonomskih i gospodarskih aktivnosti, u trećoj je fazi (11. svibnja) planiran početak nastave u školama za učenike 1.-4. razreda.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za vrtiće i škole u kojemu su vrlo detaljno i precizno opisane sve mjere koje mora poduzeti ustanova, učitelji, roditelji i učenik. U nastavku vam donosim dijelove upute koji se posebno odnose na vas i vaše obveze. S obzirom da je odluka hoće li vaše dijete ići u školu (ili neće) na vama, molim vas da pažljivo pročitate.

Prema Uputi HZJZ:

 1. Potiče se ostanak učenika kod kuće i praćenje online nastave u svim situacijama kad je to moguće, osim kad ne postoji mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme kad su roditelji na poslu (ako su oba roditelja zaposlena).
 2. Moguć je dolazak na nastavu ako dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovarskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja).
 3. Dijete može na nastavu ako niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete svakodnevno u kontaktu nemaju kroničnih bolesti.
 4. Dijete može na nastavu ako niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu, nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom COVID-19.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete, oba roditelja rade i roditelji žele da dijete dolazi na nastavu, oba roditelja moraju potpisati IZJAVU kojom će jamčiti da su ispunjeni svi uvjeti iz Upute HZJZ, te da su i oni i dijete upoznati sa sadržajem Upute HZJZ.

Nadalje, Uputa HZJZ predviđa sljedeće organizacijske uvjete:  

 1. Skupina učenika koja počne s radom 11. svibnja ne smije biti veća od 9 učenika i učenici se naknadno ne mogu dodavati u skupinu.
 2. Učenici ne dolaze u školu odjednom, već po skupinama kako odredi škola, u razmaku od 10-15 minuta.
 3. Prijevoz autobusom neće biti organiziran.
 4. Dijete ne može doći u školu bez pratnje odrasle osobe – dovodi ga po mogućnosti uvijek ista osoba (ili se izmjenjuju dvije osobe) koja ne spada u rizičnu skupinu i nije starija od 65 godina.
 5. Ista osoba dolazi po dijete u dogovoreno vrijeme.
 6. Roditeljima je zabranjen ulazak u ustanovu.
 7. Roditelji se ne smiju okupljati na ulazu u školu.
 8. Bolesni roditelji s respiratornim i/ili drugim zaraznim bolestima ne smiju dolaziti u školu, kao ni u vanjske prostore škole.
 9. U školi će se za učenike 1.-4. razreda odvijati samo nastava koju izvodi njihova predmetna učiteljica (u skupini učenika smije biti samo jedan učitelj i nitko ne smije ulaziti u učionicu).
 10. Predmeti Engleski jezik, Njemački jezik, Vjeronauk, Glazbena kultura (4. razred) će se i dalje izvoditi online.
 11. Neće se izvoditi nastava TZK u punom opsegu, osim vježbi oblikovanja i laganih aktivnosti na otvorenome.
 12. Da ne bi došlo do kontakata učenika jedne skupine s učenicima druge skupine, odmori za učenike bit će organizirani u različito vrijeme.
 13. Dijete će u školi provesti 4 školska sata.

Ako imate mogućnost da vaše dijete ostane kod kuće, učenik će i dalje pratiti nastavu online, surađivati s učiteljicama kao i do sada.

Iz Uputa HZJZ: Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno aku su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.

U skladu s time Uputa savjetuje: budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.

U privitku se nalazi cjeloviti dokument Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dijelovi Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji nastave koji se odnose na roditelje. Molim vas da dobro pročitate sve dokumente i  donesete odluku o tome hoće li vaše dijete dolaziti u školu na nastavu od 11. 5. 2020. Molim vas da do utorka, 5.5.2020. do 9 sati pošaljete svojoj razrednoj učiteljici privatnom porukom  u Viber/WhatsApp informaciju hoće li vaše dijete ići u školu/neće ići u školu.

Dragi roditelji, ako imate bilo kakvo pitanje u vezi ove teme, stojim na raspolaganju. Možete me nazvati/pitati porukom/poslati mail.

Ravnateljica

Draženka Švelec-Juričić

 

 


Priloženi dokumenti:
Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf (134.30 KB)
MZO-naglasci_za_roditelje.pdf (277.36 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Draženka Švelec-Juričić   datum: 4. 5. 2020.

    


« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


  


              

preskoči na navigaciju