preskoči na sadržaj
Vijesti

EU projekt ERASMUS+ u OŠ Bisag


O projektu

Osnovna škola Bisag ove je školske godine započela s radom na Erasmus+ projektu pod nazivom Eco step in Europe.

Projekt  se bavi ekologijom, ekoturizmom i održivim razvojem, a trajat će 24 mjeseca.

Nositelj projekta je Litva, a zemlje partneri su Rumunjska, Portugal, Slovenija i Hrvatska.

Cilj projekta je podizanje ekološke svijesti učenika, upoznavanje s ekološki odgovornim turizmom, ekološkim transportom, razvijanje osjećaja poštovanja prema okolišu u kojem živimo, povezivanje učenika i učitelja partnerskih škola na razinama razmjene znanja, primjera dobre prakse, povećanja kompetencija engleskog jezika i upoznavanja kulture, povijesti, tradicije i načina života.

U projektne aktivnosti uključit ćemo zainteresiranu javnost na svim razinama i ostvariti mobilnosti učenika i učitelja u odgojno-obrazovne ustanove zemalja partnera.

Projektni tim Erasmus+

S obzirom na zahtjevnost i opseg poslova u realizaciji projekta Erasmus+  imenovan je Tim za Erasmus+  koji uključuje sve zainteresirane učitelje.

Organizacijski tim čine koordinator projekta u školi pedagog Branimir Vincek i ravnateljica Draženka Švelec-Juričić.

Članovi tima za pojedine aktivnosti su sljedeći učitelji: Sandra Završki, Silvija Kontrec, Kristina Melnjak, Lidija Klaus, Roberta Nahod, Danijela Peček, Snježana Antolković, Sanja Mamić i Ivanka Hodja Kukovačec.

 

Prva mobilnost

Prva mobilnost u Rumunjsku u grad Buzau realizirao se od 10. do 14. prosinca 2018. godine, a tema susreta je bila Zašto ekoturizam. U školi je u tjedanima pred gostovanje bilo vrlo uzbudljivo jer su učenici 8. razreda sudjelovali u „natjecanju“ za putovanje u Rumunjsku.

Da bi osvojili mjesto u zrakoplovu za Bukurešt, morali su se predstavljati na engleskom jeziku, rješavati kviz o pitanjima o Rumunjskoj, izraditi PowerPoint prezentacije na zadanu temu i predstaviti ih povjerenstvu na engleskom jeziku.

Na temelju zbrojenih osvojenih bodova povjerenstvo je izabralo 4 učenika koji će sudjelovati u prvom susretu u Rumunjskoj. U pratnji učenika bit će koordinator projekta u našoj školi pedagog Branimir Vincek, ravnateljica škole Draženka Švelec-Juričić i vjeroučiteljica Sandra Završki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Keleminec   datum: 29. 4. 2019.

    


« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


  


              

preskoči na navigaciju