preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bisag

Login
ANKETA
Na školskim izletima najviše se veselim:

    

« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

  

              

        

 

 

 

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
GLAGOLJAMO U ROČU
Autor: Ana Derdić, 29. 6. 2017.


Troje učenika šetoga razreda, Viktorija Ivanušić, Valentina Ivanušić i Jan Vrščak, u pratnji učiteljice Sanje Mamić, sudjelovali  su na 25. sazivu Male glagoljske akademije u Roču.

Mala glagoljska akademija "Juri žakan" od 26. lipnja do 2. srpnja okupila je šezdesetak učenika šestih razreda iz četrnaest hrvatskih škola, i trinaest učitelja koji su se tijekom sedam dana stručno usavršavali kroz radionice i kulturno - umjetničke programe.

Mali žaknići najviše su vremena proveli učeći i zabavljajući su u radionicama koje su sami izabrali. Bile su im ponuđene sljedeće radionice: literarno - scenska (voditeljica Maja Stanković, povijesna (voditelj Žarko Berić),  freskoslikarska (voditelj Hari Vidović), likovno - keramičarska (voditeljica Zlata Tomljenović),  novinarska Darija Škrinjar, likovna radionica glagoljice na svili (voditeljica Snježana Lovrinić), medijska  (voditeljica Mateja Činko) i produkcijska (voditelj Bojan Đorđević).

Za polaznike MGA bila su organizirana dva izleta; jedan poludnevni  Alejom glagoljaša te cjelodnevni Putovima glagoljice.  Voditelj izleta bio je  prof. dr. sc. Milan Mihaljević iz Staroslavenskog instituta.

Žaknići su sudjelovali i na predavanje Frana Para "Izum tiskarstva/glagoljsko tiskarstvo (predstavljanje replike Gutembergove preše)" i na  predavanju akademkinje Anica Nazor.  Jedne im se večeri predstavio i književnik Vlado Pernić. 

U večernjim su se satima žaknići opuštali uz bogat kulturni i zabavni program. Pogledali su mnoge divne predstave (Mistero Buff, San i mora,  Aska i vuk), a valja spomeniti i Milu Vilu koja je svaku večer pripovijedala jednu starohrvatsku bajku. Za  najluđi provod  - Glagolitic party bio je zadužen je DJ Zokki.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju