preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bisag

 > Naslovnica
VIJESTI

SUDJELOVALI SMO NA NATJECANJU U IZRADI PRIGODNIH BOŽIĆNIH POKLONA OD EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIH MATERIJALA

Autor: Ana Derdić, 5. 12. 2016.

U subotu, 3. prosinca, učenička zadruga „Grofeki“ sudjelovala je na „Natjecanju učenika u kreiranju prigodnog božićnog poklona od ekološki prihvatljivih materijala“ u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom  Marofu.

Budući da naši zadrugari pretežno rade s prirodnim, ekološki prihvatljivim materijalima odlučili smo se za sudjelovanje. Kako bismo uklopili sve do sada izrađene ukrase i predmete odabrali smo kao prigodni božićni poklon Jaslice koje možemo smatrati glavnim motivom Božića i nositelja kršćanske vjere. Ideju i realizaciju osmislila je učiteljica Roberta Nahod, voditeljica sekcije Izrada ukrasnih i uporabnih predmeta sa svojim članovima.

Naš prigodni božićni poklon sadrži štalicu kao glavni motiv Isusova dolaska. Izrađena je od posušene tikve (šefa) iz koje su izvađene sjemenke. Unutar stoji Sveta obitelj izrađena od komušine. Zvijezda repatica, glavni pokazatelj štalice, nalazi se iznad štalice, a izrađena je od slame. Na štalici je anđeo Gabriel koji prenosi Božje vijesti. Sve zajedno stoji na drvenom postolju ukrašenom mahovinom te čini Jaslice, mjesto Isusova rođenja, simbol obitelji, skromnosti i svetosti.

Uz poklon trebali smo napisati kratki esej kako je nastala ideja, zašto smatramo da bi baš taj poklon trebao biti najbolji te opis poklona i popis ekološki prihvatljivih materijala od kojih je poklon izrađen.

Natjecanje je počelo u 16 sati.  Atmosfera je bila opuštena i vesela. Dolazili su posjetioci, razgledavali i kupovali naše proizvode. Stručna  komisija obilazila je  štandove učeničkih zadruga. Naše Jaslice su ih se posebno dojmile. Odluku im nije  bilo lako donijeti. Prvo mjesto osvojila je učenička zadruga "Muza" Srednje škole Maruševec, drugo učenička zadruga "Pahinsko" i treće mjesto učenička zadruga "Domček – Varaždin"  . Prva tri mjesta su nagrađena, a ostale zadruge dobile su priznanje za sudjelovanje.

Našu učeničku zadrugu su predstavljale Magdalena Ferčić (7. razred) i Mia Marković (8. razred) s učiteljicom i voditeljicom učeničke zadruge Brankom Čuljak.

Tekst: Mia Marković, učenica 8. razreda

Foto: Branka Čuljak, voditeljica učeničke zadruge
ANKETA
Na školskim izletima najviše se veselim:

    

« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

  

              

        

 

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Bisag / Bisag 24/1, HR-42226 Bisag / os-bisag.skole.hr / ured@os-bisag.skole.hr
preskoči na navigaciju