preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bisag

Login
ANKETA
Na školskim izletima najviše se veselim:

    

« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

  

              

        

 

 

 

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ODRŽANO JE PREDAVANJE "ZNAČAJ ENERGIJE U SUVREMENOM SVIJETU"
Autor: Ana Derdić, 2. 11. 2016.

U petak, 28. listopada 2016. održano je uvodno predavanje za učenike u sklopu projekta "Obnovljivi izvori energije" koji je osnovna tema ovogodišnjeg Školskog kurikula. Nizom predavanja vanjskih stručnjaka iz tog područja, studijskim posjetima, terenskom nastavom i realizacijom projekta "Nikola Tesla" ove će se školske godine učenici baviti temom koja je aktualna i sveprisutna u današnje vrijeme.


      Izabrali smo upravo ovu temu s ciljem da učenicima pružimo znanja i informacije koje će moći dalje razvijati i nadograđivati, a koje izlaze van okvira nastavnih sadržaja.

       Energetska učinkovitost i iskorištavanje obnovljivih izvora energije postali su u posljednje vrijeme imperativ u gotovo svim društvenim i gospodarskim aspektima. Tema ovogodišnjeg kurikula nije izabrana slučajno. Naime, naša škola ima energetski certifikat, LED rasvjetu, dizalicu topline i fotonaponsku elektranu što je dokaz da smo na tom polju napravili priličan broj koraka na putu prema energetskoj učinkovitosti. Učenici će moći na konkretnom primjeru, u stvarnom okruženju steći znanja i informacije o toj temi.

       Predavanje pod naslovom "Značaj energije u suvremenom svijetu" predavača Brune Istera, dipl. inž. elektrotehnike iz Varaždina pratilo je u školskom holu svih 133 učenika naše škole.  Učenici su dobili osnovne informacije o energiji i energetici, obnovljivim izvorima energije u RH, naučilli su što je to energetska učinkovitost, kako se ona postiže u zgradarstvu, prometu, industriji, što možemo učiniti kako bismo smanjili potrošnju energije i iskorištavali obnovljive izvore energije. U završnom dijelu predavanja učenici su saznali što nas na području razvoja energetike čeka u budućnosti i koji su ciljevi društva u smjeru održivog razvoja planete.  

Tekst i fotografije: Draženka Švelec Juričić, ravnateljica škole

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju