preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bisag

Login
ANKETA
Na školskim izletima najviše se veselim:

    

« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

  

              

        

 

 

 

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TERENSKA NASTAVA UČENIKA PREDMETNE NASTAVE U ZAGREBU
Autor: Ana Derdić, 23. 10. 2016.

U srijedu, 19. listopada za učenike viših razreda nastava je, umjesto u učionici, održana u Tehničkome muzeju i kinu.


Kako smo ovu školsku godinu odlučili posvetiti obnovljivim izvorima energije i proučavanju života i djela Nikole Tesle, nezaobilazno odredište svakako je Tehnički muzej. Tako su učenici viših razreda 19. listopada nakon doručka u pratnji razrednica i učitelja fizike krenuli na terensku nastavu upravo u Tehnički muzej. Uz stručno vodstvo upoznali smo se, na jedan vrlo pristupačan i duhovit način, s izumima Nikole Tesle, načinom na koji radi izmjenična struja, saznali da bez njegovih ideja i izuma danas ne bismo mogli koristiti mobitele i sličnu tehnologiju, a od svega je najzanimljivije bilo sudjelovanje učenika u izvođenju pokusa.

Nakon upoznavanja s Nikolom Teslom posjetili smo rudnik gdje smo saznali kakav je posao rudara, u kakvim uvjetima su nekada  radili, kojim alatom su se služili. Zaključak gotovo svih učenika nakon izlaska iz rudnika bio je da je to izuzetno težak i opasan posao.

Po izlasku iz rudnika razgledali smo ostatak Muzeja. Bilo je tu svega: parnih strojeva, vjetrenjača, vodenica, mnoštvo motora (automobilskih, avionskih, brodskih,…), letjelica, automobila, maketa brodova. Vodič nam je gotovo o svemu nešto zanimljivo ispričao, a imali smo i slobodnog vremena razgledati ono što nas je posebno zanimalo.

Na samome kraju našeg boravka u Tehničkome muzeju posjetili smo Planetarij. Udobno smo se smjestili i uz opuštajuću glazbu strpljivo smo čekali da se prostorija potpuno zamrači, a svod ispuni mnoštvom zvijezda. Gledajući takav prekrasan prizor, slušali smo o tome što su zapravo zvijezde, koja je najsjajnija, kako se pomoću njih orijentirati, kako pronaći Velika kola, saznali kako noćno nebo izgleda zimi, a kako ljeti,… I još mnogo toga…

Nakon što su se svjetla upalila i nakon što smo izašli iz Planetarija, shvatili smo da nam se već približilo i vrijeme ručka. Zahvalili smo se vodiču u Tehničkome muzeju i krenuli u Studentski centar na ručak, a potom u Cinestar pogledati 3D projekciju filma „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“. Film smo od prve do zadnje minute pratili s velikim zanimanjem uz hrpu kokica, naravno. Po završetku filma prošetali smo trgovačkim centrom, a potom se ukrcali u autobus i krenuli put Bisaga kamo smo stigli nešto iza 18 sati.

Tekst: Lidija Klaus, učiteljica matematike

Foto: Lidija Klaus, učieljica matematike

        Sanja Mamić, učiteljica hrvatskog jezika

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju